PLC Programmeren

We zijn senior ontwikkelaars met meer dan 25 jaar ervaring in PLC Programmering.

In deze periode hebben we onze kennis gegroepeerd in een uniek softwareplatform die ons in staat stelt meer kwaliteit en expertise te bieden.

Wij ontwikkelen en ondersteunen dan ook alle op deze pagina vermelde programma’s en systemen.

Step 7

Progicon is gespecialiseerd in PLC (Programmable Logic Controller) programmering in een Siemens-omgeving zoals Simatec Step7 en de TIA Portal . We programmeren voor u uw S7-1500, S7-300/400, S7-1200 of S7-200 PLC indien gewenst. We beschikken over alle softwarelicenties en hardwaretools om uw automatisatie via PLC te realiseren.

HMI programmeren

HMI staat voor Human Machine Interface. Dat is de bediening van uw machine die aangestuurd is door de PLC. Siemens maakte vroeger een onderscheid tussen low-end en high-end zoals WinCC Flexible en WinCC. Vandaag zitten beide pakketten in TIA Portal.

WinCC (Windows Control Center) Flexible is de omgeving waar we de displays voor de bediening van de machine in programmeren. Die bediening is flexibel. Zo kiest u voor een kleine display met een paar knoppen en enkele lijnen tekst (wel of niet touchscreen), een display met een uitgewerkte grafische user interface of een multitouchdisplay met eigen grafische huisstijl en die een eigen database (OPC server) laat draaien voor dataopslag en –verwerking.

WinCC is dan weer de brug tussen de geprogrammeerde display en een volwaardige computer met een bediening van de PLC (cf. Scada voor meer informatie).

Scada (WinCC, Intouch)

Scada(Supervisory Control And Data Acquisition) is niet enkel de bediening van de machine met PLC, maar ook de volledige controle en opvolging van uw productieproces.

Siemens maakt gebruik van het pakket WinCC. Daarmee virtualiseren we alles wat de PLC aanstuurt met handbediening en anticiperen we op alle mogelijke situaties. Meer nog: alles is volledig gelogd en getracked. Naast Siemens is Wonderware met hun Intouch-software ook een grote speler op de markt van Scada.

Pilz PNOZmulti

Pilz is een innovatief automatisatiebedrijf. Vooral de PNOZmulti PLC passeert vaak aan onze softwaretafel om de veiligheidsprocedures op machines te programmeren. PNOZmulti zie je in verschillende branches. De intelligente combinatie van veiligheids- en standaardbesturingsfuncties, het modulaire concept en de eenvoudige configuratie maken de besturing mogelijk van de eenvoudigste machines tot de meest aaneengeschakelde configuraties. PNOZmulti is zo flexibel dat het zich ook aan uw behoeften aanpast.

PCS7 Programmering

PCS7 of Proces Control System is een DCS-systeem gebaseerd op de Siemens Simatic Step 7 familie. Deze DCS-systemen maken gebruik van de S7-400 hardware en een aangepaste Simatic Manager en WinCC software.

Fanuc Robots programming

Ook robots hebben geen geheimen voor Progicon. Wij werken met de fabrikant van industriële robots Fanuc.

OPC

Ofte Ole for Process Control zorgt voor de koppeling tussen PLC/WinCC (Flexible) en de pc/server. Want naast het loggen en bekijken van data, moeten we die data ook verwerken. Een OPC-server suurt alle data uit de PLC door naar bijvoorbeeld een SQL-server of VB/VC programma die de data verwerken en doorsturen naar een hiërarchisch hoger gelegen programma of netwerk (SAP, SAS, eigen ERP-pakket).