Industriële automatisering

Het belangrijkste in uw industrieel productieproces is dat alles veilig en efficiënt verloopt. Daarom gebruiken we een eigen softwareoplossing om de sturing van uw machines te automatiseren.

Dat doen we als automation engineers voor uw grote en kleine projecten. En met onderstaande systemen binnen handbereik.

PLC automatisatie

De basis van industriële automatisering. Progicon gebruikt de automatisatiesoftware TIA Portal van Siemens. We beschikken natuurlijk over alle softwarelicenties en hardwaretools om uw productieproces van a tot z af te werken.

Safety PLC

U wil dat alles veilig verloopt. Maar u wil ook niet uw hele bedrijf platleggen als er ergens iets fout gaat.

Daarom detecteren we eerst alle potentiële gevaren van uw productieproces. Met een safety PLC bouwen we daarna extra veiligheid in. Het grote voordeel? In noodsituaties vallen alleen de betrokken machines uit en niét uw hele productielijn.

We gebruiken zowel Siemens Safety PLC als Pilz PNOZMulti. Twee systemen die extra veiligheid én flexibiliteit in uw productieproces inbouwen. Zo integreert u standaard automatisering met doorgedreven veiligheidsfuncties – of omgekeerd, natuurlijk.

HMI

U wil op elk moment weten wat uw machines doen. Daarvoor dient een HMI – de zogenaamde Human Machine Interface.
Bekijk het als het  bedieningspaneel van uw industrieel productieproces.

U kiest natuurlijk zelf wat voor een bediening u handig vindt: een kleine display met of zonder touchscreen of een groot interactief scherm met uw eigen huisstijl.

SCADA System

Met dit systeem hebt u uw volledige fabriek onder controle. Voluit staat het voor Supervisory Control And Data Acquisition.

U volgt er uw volledige productieproces van a tot z. Progicon integreert het in uw systeem en bewaart alle data die voor u belangrijk zijn.

 

BENT U KLAAR VOOR INDUSTRIëLE AUTOMATISERING?

Laat ons uw productieproces optimaliseren

Ons toegewijd team van automatisering ingenieurs zorgt voor op maat gemaakte oplossingen om de efficiëntie, kwaliteit en snelheid van uw productieprocessen te optimaliseren door middel van geavanceerde automatiseringstechnologieën. Zo kan u niet alleen kosten besparen, maar ook uw concurrentiepositie versterken. 

Industriële robots van FANUC

AI, machine learning en robots. Progicon evolueert mee en
programmeert voor u de industriële robotreeks van het Japanse
FANUC.

En dat betekent: extra productiviteit op uw productielijn.

Krijg uw elektrische schema’s
altijd digitaal

Met de software van EPLAN maken we tijdens de opstart al een digitale versie van uw bestaand schema. Na de opstart krijgt u dan een actueel en helemaal digitaal schema terug.